Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Toonix – HBO för kidsen

Nyligen lanserade streamingtjänsten HBO Nordic en del med bara barnprogram, Toonix. Redaktionens morsor Embla och Therese har tagit en titt på utbudet.

EMBLA: Vi med barn vet ju hur fantastiskt det är att vi inte har samma förutsättningar som våra föräldrar hade. På min tid fanns ”Halv fem” på ettan (som fantasifullt nog gick halv fem på eftermiddagen) och så lite glassigare (inte lika lärorika) ”Halv sex” på tvåan (med en halvtimme ”Språka på turkiska/finska” eller liknande att roa sig med däremellan).  Ja, och så den tecknade vinjetten till Anslagstavlan förstås. Men ett stort utbud kräver nästan ännu mer tycker jag. Det är SÅ mycket skit där ute, för att inte tala om hur lätt det är att en film med våld osv dyker upp i apparna.

THERESE: Absolut, när jag växte upp var ju även reklam något nytt och spännande. Nu ser man det man vill, när man vill och hur mycket man vill. De flesta streamingtjänster har ju redan en egen barndel, men jag gillar att Toonix har delat in själva barndelen i fler delar också: Lilla, Stora och Film. Då hjälper man till lite på traven tycker jag.

Vad tycker du om utbudet då? Själv tycker jag nog ändå att SVT Play räcker gott om man vill se barnprogram, även om dottern är sjukt såld på Diego och Dora som bara finns på Viaplay.

EMBLA: Svt Play och Barnkanalen är egentligen fullt tillräckligt, men jag tror kanske att vi har en märklig blandning av barn-tv som går här för vårt barn har liksom både smak för Bolibompa men också Äventyrsdags och Svampobob som även vi vuxna gillar. Toonix har verkligen allt vi allihop kan kolla på! Allt ifrån serier som Scooby Doo och Äventyrsdags till  Shaun the Sheep och Alfons. Filmmässigt finns också lite nya titlar, men det är fortfarande svårt att överblicka, precis som alla andra streamingtjänster.

Gillar också, precis som du, hur man har delat in det och det blev lite känslan av att ha hittat en skatt när jag fick gå in och botanisera. Självklart finns inte ALLT där så jag skulle inte kunna byta ut tv-vanor vi redan har (som briljanta Home på Netflix <3!) och lägga alla mina tittägg i en korg, så att säga, men är inte det vårt ständiga dilemma – vilken streaming to choose?

THERESE: Ja för min del är det så men min dotter snöar in på nåt och ser det om och om igen. Jag är lite likadan tex med musik. Låtarna går på repeat precis som hon har sett den enda säsongen av stora Dora mer gånger än jag kan räkna. Jag tycker dock om blandningen på Toonix, även om det inte finns jättemånga val. Jag förstår dock att det här är ett första skede och att det kommer att utökas med tiden. Kul med Mumin, Bamse och Äventyrsdags liksom.

EMBLA: Håller helt med. Om detta är något som kommer att fortsätta jobbas lika hårt med kan det mycket väl bli en keeper. Tills dess rekommenderar jag verkligen ett test – och missa för allt i världen inte superfina Ett monster i Paris.

 

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En biolog som vill känna sig invigd och därför alltid letar efter detaljer och dolda budskap. Älskar riktigt bra karaktärsbeskrivningar men hatar övertydlighet. Har även en förkärlek till Will Ferrell och tecknat.