Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

True Detective – Trailer

o-TRUE-DETECTIVE-facebook

Matthew McConaughey, han är het nu. Aktuell på svenska biografer i Mud (rekommenderas), och i januari kommer HBO-serien True Detective, där han spelar huvudrollen tillsammans med Woody Harrelson.

McCounaghey och Harrelson är två poliser i Louisiana som kallas in för att se över ett mordfall de arbetade med i mitten av 1990-talet. Samtidigt som utredningen utspelar sig i nutid berättas historien om deras tidigare utredning. De dras in i en värld de trodde de hade lämnat efter sig, och börjar ifrågasätta det som verkade vara ett uppklarande av ett bisarrt ritualmord 1995.

En bra deckare, med det lilla extra, som inte bara är en rak polisutrednings-historia, kan verkligen vara fantastisk tv. True Detectice ser ut att ha potential till att bli en sådan deckare. Mörkt och jävligt och spännande ser det ut. Serien är regisserad av Cary Fukunaga (Sin Nombre, Jane Eyre) och skriven och skapad av Nic Pizzolatto, som tidigare skrivit för The Killing. Ett antal trailers och promoklipp har släppts, och  det känns väldigt southern gothic. Och är precis som jag tycker trailers ska vara – bara hinta lite om själva handlingen, men framför allt ge prov på stämning, atmosfär och en allmän känsla för serien eller filmen. Kolla speciellt in de två klippen som introducerar de två huvudkaraktärerna – väldigt stämningsfulla och fantasieggande.

True Detective har premiär i USA den 19 januari. Oklart om det blir premiär i Sverige samtidigt.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.