Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Serier & TV

Två anledningar att betala TV-avgiften

Ikväll kl. 22 visar TV3 ”Petra Mede Show”. Christopher har i ett tidigare inlägg förklarat varför ni inte ska titta på det spektaklet. Samma tid har Femman säsongspremiär för ”Roast på Berns”. Johan Rheborg sätter sig i heta stolen för lite finesslös mobbing signerad Henrik Schyffert, Andres Lokko och ”satirikern” Özz Nujen. Även detta program ska ni givetvis undvika till varje pris.

Vad ni ska göra är att sätta på SVT1 som kl 22 visar den österrikiska Oscarsvinnaren ”Falskmyntaren” från 2007.

Filmen är baserad på en sann historia och handlar mästerförfalskaren Salomon ”Sally” Sorowitsch som 1936 hamnar i koncentrationsläger. Tyskarna använder Sorowitsch expertis för att iscensätta den största falskmyntarkuppen genom tiderna; ”Operation Bernhard”. Planen är att trycka upp och sprida enorma mängder dollar och pund för att på så sätt skapa hyperinflation och rasera sina motståndares ekonomi. Filmen är mycket spännande och skildrar skickligt det moraliska dilemma som Sorowitsch står inför; om han lyckas med förfalskningen bidrar han till sin egen fångenskap, om han förhalar processen blir både han och hans medfångar straffade.

Se den.

I morgon samma tid, samma kanal visas den fantastiska dokumentären ”King of Kong” som handlar om två mäns kamp för att bli bäst i världen på ”Donkey Kong”. Det är lika driven dramaturgi som i en actionfilm och karaktärerna är helt osannolikt sköna i den här David mot Goliat-historien.

Se den också.

5 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar rockmusik, konfetti och kulörta lyktor. Tittar gärna på premiumkanalernas serieutbud, skräckfilm och amerikansk independent. Medverkar med jämna mellanrum i Sveriges Radios PP3 med den föga blygsamma titeln "filmexpert".