Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Veep säsong 2 – trailer

Snart är vår favoritvice-president Selena Meyer tillbaka igen! Den 14 april har andra säsongen av HBO:s ypperliga politiska satirserie Veep med Julia Louis-Dreyfus i huvudrollen premiär. Skapad av Armando Ianucci, som också gett oss den skarpa brittiska serien The thick of it (där Peter Capaldi slår nåt slags rekord i att prata jävligt fort och svära obegripligt på skottska) och Alan Partridge, Steve Coogans misslyckade, och väldigt roliga, radiopratare som nu håller på att bli långfilm.

Veep är alltså ett annat ord för just vice-president, och att döma av både den här serien och Netflix-aktuella House of Cards, verkar det vara ett rätt miserabelt jobb, trots den högt uppsatta positionen. Ständigt i skuggan av presidenten och med mer eller mindre meningslösa arbetsuppgifter. Julia Louis-Dreyfus är verkligen briljant i titelrollen, och har inga som helst problem att skaka av sig Elaine-rollen. Även skådisarna som spelar hennes stabsmedlemmar är riktigt bra, däribland Anna Chlumsky (fatta att det var hon som spelade tjejen i Min tjej med Maculay Culkin som jag och mina kompisar  grät så mycket till när vi var typ 9!) och Tony Hale (Buster Bluth i Arrested Development!). I säsong 2 kommer också Gary Cole (den sjukt jobbiga chefen i Office Space!) att gästa som den Karl Rove-liknande karaktären Kent.

Varken trailern eller teasern är särskilt matiga, men sätter i alla fall stämningen och känslan för serien, som alltså är tillbaka igen söndagen den 14 april. Och jag utgår ifrån att avsnitten kommer direkt även till HBO Nordic?

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.