Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Vem håller Will Ferrell på ikväll?

will
Will Ferrell har outfiten klar inför kvällens fotbollsmatch

En blåsig januarikväll i Dublin 2008. Jag och min gravida fru befinner oss i Gravity Bar högst upp i Guinness-huset, och efter att Karin tittat på när jag druckit upp det irländska guldet är vi på väg tillbaka till hotellet. Vi går mot hissarna, pling, en hiss töms på några nyanlända gäster, och vi går in i det tomma utrymmet. Något får oss dock att stanna till, vi ser på varandra och instinktivt går vi båda ut ur hissen som vi precis äntrat. Det var definitivt något speciellt med en av herrarna i det där sällskapet som vi passerade. Något mycket bekant.

I en tämligen spektakulär toppluva står nämligen ingen mindre än Will Ferrell tillsammans med vad som möjligen är hans far och en polare. Jag och Karin, som inte tillhör skaran som brukar bli speciellt star strucked, överlägger strategin en stund varpå vi sedan går fram till Will med entourage som nu sitter med varsin Guinness vid ett bord. Vetskapen att Ferrell är gift med en svenska ger oss den givna öppningsrepliken: ”Tjena Will, hur är läget?”. Will vänder sig om för att se vad det är frågan om, och replikerar sedan med kraftig amerikansk accent: ”Duuuu praaaataaar sååååå fooort.”. Vi skruvar därför ner tempot lite, men vår svenska artighet gör att vi håller mötet kort, Will vill förstås dricka sin Guinness i fred på sin semester.

En ljummen septemberkväll i Dublin 2013. Jag befinner mig i Gravity Bar högst upp i Guinness-huset. Trots spejande ser jag ingen Will någonstans, och jag får helt enkelt finna mig i att min hit rate att träffa på Will Ferrell i Dublin nu är nere på 50%.

Jag är här för att se på Sveriges VM-kvalmatch mot Irland, och jag kan inte låta bli att undra vilket lag Will håller på. Efterforskningar visar på att han har irländskt påbrå, vilket även kan förklara hans rödlätta anlete, så eventuella sympatier för det landslaget kan absolut förstås. Irland har dessutom ett trumfkort i Guinness också. Men han har samtidigt en svensk fru och tre barn med namnen Magnus, Mattias och Axel, och nog slår det lite högre. Och vi har Zlatan. Så heja Sverige. Vi vinner med 2-1.

Irland-Sverige visas ikväll på Kanal 5 med start klockan 20.00.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Synthare och Arsenal-fan som bygger webbar till vardags. Föredrar intresseväckande dialog före explosioner, och gäspar vanligtvis när det blir för mycket action såvida det inte sker i rymden. Tycker Totoro är det gulligaste djuret som någonsin fångats på film.