Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Vicious – En första titt

Vicious

En brittisk sitcom om ett gammalt par, spelade av giganterna Ian McKellen och Derek Jacoby, det låter väl lovande? Det tänkte jag i alla fall, och satte mig ner för att kolla in första avsnittet. Nu är det väl i och för sig egentligen omöjligt att uttala sig om en serie efter ett enda avsnitt, men första intrycket var tyvärr att det kändes lite mossigt.

Upplägget i Vicious är att Ian McKellen och Derek Jacoby spelar paret Freddie och Stuart som varit ihop i över 50 år, bor i en tjusig våning där de tar emot gäster, och fortfarande inte riktigt verkar ha kommit ut för alla runt omkring dem. Till exempel tror Stuarts mamma, som han pratar i telefon med varje dag, att Freddie bara är en rumskompis. En ung kille (Iwan Rheon, som spelar Simon i Misfits) flyttar in i våningen ovanför och blir en frekvent gäst hos Freddie och Stuart.

Det drivs hej vilt med fjollighet och primadonna-tendenser hos de båda huvudpersonerna, som spenderar den mesta tiden med att förolämpa varandra å det grövsta. Och det är ju roligt, för vi vet ju att britterna är mästare på komedi som bygger på förolämpningar (se till exempel Black Adder eller The Thick of it, för att ta två vitt skilda exempel). Men fars-upplägget är väldigt old school och klassiskt, och då spelar det ju inte så stor roll att det är ett bögpar i huvudrollerna, istället för ett heteropar. Det blir liksom inte mindre gubbigt av det. Det här att alla till exempel ska flörta med den unga killen hela tiden, jag vet inte jag, men själv ser jag inte det som ett jätteroligt humorelement.

Som sagt, jag har bara sett ett drygt 20 minuter långt avsnitt, och det kan ju faktiskt vara så att det växer efter några fler. Ian McKellen och Derek Jacoby är ju så pass bra och roliga i sina roller att det kan vara värt att lägga lite mer tid på att se om det tar sig.

Vicious har premiär på Svt1 söndag 23 februari kl 21.45

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.