Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Recension Serier & TV

The Voice – Recension

Det är väl få som missat vad The Voice handlar om. ”The clue is in the title” så att säga. Här ska vi inte bry oss om hur personen ser ut, rör sig eller ser ut som en artist. Nej, här är rösten det viktiga. Juryn består av Petter (Ey Checka!), Carola (divan) Ola Salo (”det är nästan lika bra som jag var i Jesus Christ superstar” ) och Magnus Uggla (kung) sitter i stolar med ryggen mot dom tävlande. När dom hör något dom gillar, trycker dom på en knapp som gör att stolen vänder sig om och dom får ”se” rösten dom gick igång på. Om flera i juryn gillar rösten får den tävlande välja vem av dom som ska bli deras lärare och ingå i vems ”team”. När juryn samlat på sig tillräckligt många så ska dom drillas och bli riktiga artister, för att sedan slutligen tävla mot varandra och då är det tittaren som avgör vem som vinner.

Ni som sett fram emot förnedrings-tv får stå med byxorna nere. The Voice saknar nämligen just delen av människor som ”tror” dom kan sjunga för att sedan bli utskrattade av en nyfärgad-skägg-Bagge. Till det här programmet har man med omsorg valt ut duktiga människor med personliga och bra röster.

Det känns faktiskt ganska uppfriskande. Fast ska jag vara ärlig så är det ju juryn som gör programmet. Det är riktigt bra sammansatt. Det spretar på ett mycket positivt sätt. Du vet att Carola och Petter inte tycker samma sak. Du vet att Ola Salo inte kommer välja Whitney Houston kopian och du vet att Uggla kommer leverera oneliners som om det inte fanns en morgondag.

För att bryta ner det enkelt kan jag berätta att efter första programmet väljer juryn följande röster:

Petter – Kvinnor som kan sjunga hiphop-hooks.

Carola – Killar med riviga röster (det är uppenbart att kvinnor med samma kvalité, uppfattas som hot…

Ola Salo – Indieröster. Ni vet vad jag menar.

Magnus Uggla – Se alla ovan.

Det är svårt att skriva mer om programmet efter ett avsnitt. Själva uttagningsprocessen är rolig men det är coachningen som kommer bli det jag ser fram emot.

Men ändå;

Kommer jag se fler avsnitt? Ja.

Kommer jag förmodligen tröttna efter avsnitt 4? Mycket möjligt.

Är The Voice ett underhållande program? Ja.

Jag tittar ikväll igen.

The Voice visas på vardagskvällar 20:00 på TV4

 

LEAVE A RESPONSE

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *