Onyanserat

Blogg om film, TV och mycket annat

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Serier & TV

Welcome to Sweden – En första titt

welcome to sweden

Två nya humorsatsningar på fyran i veckan, och Welcome to Sweden är väl kanske den mest omtalade. Men egentligen inte på grund av själva upplägget och handlingen, utan på grund av kopplingen till massa kända amerikaner. Det är ju Greg Poehler, brorsa till underbara Amy Poehler, som ligger bakom serien där han själv spelar amerikanen Bruce som flyttar med sin svenska flickvän (Josephine Bornebusch) till Sverige. Och förutom nämnda Amy Poehler kommer skådisar som Aubrey Plaza och Will Ferrell gästa serien.

Och det är väl ärligt talat det som gör att jag över huvud taget är sugen på att se den här serien, för hur lockande låter upplägget egentligen? En amerikan flyttar till kärleken i Sverige, och så blir det massa kulturkrockar på det, i en komediserie som till formen ser rätt konventionell ut. Och i första avsnittet får man in både kräftskiva och bastubad. Och så en rätt kul scen om den svenska tystnaden, när svärfar (Claes Månsson) sätter sig bredvid Bruce, men inte lyckas klämma fram minsta lilla kallprat.

Det är som vanligt svårt att verkligen bilda sig en uppfattning efter bara ett avsnitt, men det jag funderar över är hur serien ska funka både i Sverige och i USA (där NBC har visningsrättigheten). Alla skämt i första avsnitten är superförutsägbara för oss i Sverige, men kanske roligare för amerikaner? Så frågan är hur det kommer bli i resten av avsnitten. Jag känner att jag vill fortsätta kolla mest för att jag vill se hur det känns att se Aubrey Plaza på plats i Stockholm, och för att det känns coolt att det är ett samarbete mellan Sverige och USA, där folk som Amy Poehler och Felix Herngren är med i samma produktion – det känns ju fräckt liksom! Men det är väl en lite tråkig anledning till att vilja se en serie egentligen. Kanske var de tvungna att stoppa in skämten om kräftsörplande, spritdrickande och nakna män i bastun i första avsnittet för att ge en slags vinjett till serien, och så blir det mer kul sen? I allmänhet brukar ju den här typen av serier ta sig efter några avsnitt, så ja vi får hoppas på det helt enkelt.

Welcome to Sweden sänds på Tv4 fredagar kl 21.30, med start 21 mars

 

2 COMMENTS

  1. Fan vad dåligt, kunde de inte ägnat 10 minuter till att skriva manus?

  2. Supertradigt! Samma gamla ”tråkiga svenskar som super”-skämt. Och varför alltid samma 08-or i alla serier? Stockholmare är inte roliga! Samt så är Greg Poehler extremt irriterande och pretentiös. Får se om kommande avsnitt ändrar min åsikt.

LEAVE A RESPONSE

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gillar mat, handarbete och vampyrer. Får gåshud av introt till HBO-serien Angels in America och när Billy Elliott dansar sin argdans till ”A town called Malice”. Är stammis på Göteborgs Filmfestival och planerar att i framtiden även bli det i Cannes.